Vai että maaliskuussa sorsastamaan... perin outo asia.

Tehtävä on ollut niin eriskummallinen, että sen käsittämiseen meni suhteellisesti eniten aikaa, mihin koko tämän kurssin aikana mihinkään pisteeseen aiemmin on mennyt. Ja nyt täytyy myöntää, että suurin syy oli tuo yksi sana: sorsastus. En mitenkään saanut sitä kääntymään sosiaalisen median sanastoon. Sorsastus on yksinkertaisesti vain sorsastusta ja se alkaa joka vuosi elokuun 20. päivä kello 12. En kuulu metsästävään perheeseen, vaikka meillä noutajakoira onkin, vaan tämä vain yksinkertaisesti sattuu olemaan hääpäivämme.

Tässä vaiheessa annankin kiitoksen Ida-Marialle, joka väsymättä vastasi kysymyksiini. Lopulta sitten päätin tehdä tiedustelun FB:iin kysymällä kavereilta ideoita kevään viimeiseen Taidetiistaihin. Ajatus oli, että he saavat vaikuttaa mitä aikuinen ja lapsi voisivat yhdessä taiteilla ja minkä Raamatun tekstin he haluaisivat kuulla. Laitoin tämän kyselyn perjantaina jopa kuvan kera, jotta se herättäisi mahdollisimman paljon huomiota.

Palattuani tänään sunnuntaina partioleiriltä, kävin tutkailemassa tilannetta. Yksikään ei ollut kommentoinut asiaa, mutta tykkäyksiä kyllä oli tullut muutama. Eipä siitä kovasti vielä sisältöä Taidetiistain viimeiseen kokoontumiseen tule.

Ajattelin laittaa kysymyksen vielä uudelleen ja kas, sitten olikin tullut ensimmäinen kommentti: teillä on niiiiiiiin hyviä ideoita itsellä, et ei keksi parempia :), tunnetusti tämäntyyppisillä palautteilla ei kovin paljoa asiaa eteenpäin viedä. Hetken päästä oli entinen työtoverini antanut hyvän vinkin, joka on ihan toteuttamiskelpoinen. Innoissaan hän oli vielä laittanut toisenkin kommentin perään, jossa aihe Minä olen Ihme, voisi avautua useammallakin Taidetiistain kerralla. Pitänee ottaa mietintämyssyyn ensisyksyä varten.

Päätin sitten laittaa kysymyksen vielä Taidetiistain omaan FB profiiliin. Taidetiistain kavereissa on vain murto-osa sellaisia, jotka käyvät livenä taiteilemassa. Siksi päätin julkaista sen myös siellä. Olisi kuitenkin kattavampi repertuaari sitten toteuttaa itse tuo kevään viimeinen kerta. Katsotaan, saanko kavereiden ajatuksia heräteltyä.

Pidän edelleen outona tuota sorsastus- sanan käyttöä. Miksi se ei voisi olla kalastusta tai kalastelua? Koska toisten ajatuksia tässä kuitenkin kalastellaan...

Jään tutkailemaan kumpaakin profiilia ja sitä yhteydenottoa, mitä siellä tapahtuu.

Hieman Wikipediasta: tämä ilmainen tietolaitos tiesi vain Kallaveden kirkon, mutta ei Kallaveden seurakuntaa, ehdotti Konneveden seurakuntaa. Sen sijaan tuli ehdotus, että voisin itse luoda tietopaketin Kallaveden seurakunnasta. Jospas nyt ainakaan en siihen ryhtyisi.

Tämän jälkeen pulpahti mieleeni, että olenhan joskus tehnyt Partio-Wikiin lippukunnastamme pienen tietopaketin, jossa on kerrottu lippukunnan perustamispäivä ja huuto. Tämän löydät siis Partio-Wikistä sanalla: Partiolippukunta Kuopion Kurjenmiekat ry.

Hiljaisuuden ystävien etusivulla oleva diaesitys on todella kaunis ja kuvaa hyvin tämän yhdistyksen imagoa. Minulle hiljaisuuden retriitit ovat aina olleet hyvin voimakkaita kokemuksia. Taidan päättää tämän illan katsomalla ja lukemalla uudelleen tuon diaesityksen. Siitä on sitten hyvä mennä levollisesti nukkumaan kahden kipinämikkoyön jälkeen.

Nuttujuttu ja taskutarina: Eräs kerholainen katseli ympärilleen kerhohuoneessa ja kysyi sitten minulta: "Leena, missä sinun sänkysi on?" Vastasin, ettei minulla ole täällä sänkyä, koska se on minulla kotona. Tähän kerholainen jatkoi: "Mutta missäs sinä sitten olet töissä?" Johon vastasin, että: "Tämä kerho on minun työpaikkani" Kerholainen nosteli hartioitaan ja totesi vähän kyllästyneenä: "Outoa"