Uusi tuttavuus -Gary´s Social Media Count- on napsautettu päälle. Antaapa sen nyt hurruutella lukemia ihan rauhassa. Itseasiassa aika mielenkiintoinen on tuo laskuri. Miten ihmeessä se voi tietää tämänhetkisen tilanteen noin tarkasti? Tarkkaileeko se siis minuakin koko ajan? Toisaalta se on turvallista, kuin olisin samassa veneessä samoin toimivien kanssa, mutta toisaalta kovin pelottavaa -todellako minua tarkkaillaan? Lienee parasta ajatella, että kyseessä on vain olettamukseen perustuva laskuri. Onkohan se?

Neljännen pisteen kakkostehtävän vaihtoehtotehtävä innoitti ajatuksen tasolla hurjiin ideoihin, joita en nyt tällä aikataululla pysty toteuttamaan ensinnäkin oman sairastumiseni vuoksi ja sitten tärkeimmän, eli lupa-asioiden vuoksi. Jääköön ideat muhittelemaan ja odottamaan otollisempaa ajankohtaa.

Laskuri se vaan raksuttelee edelleen....

Miten oivallinen olikaan kakkostehtävän ensimmäinen osa. Valitse viedeo ja näytä se kohderyhmälle. Hieno tilaisuus saada perhe saman pöydän äärelle muulloinkin kuin ruoka-aikana!

Valitsin katseltavaksi videon Stunt Riding Life Motorbike - World Training - Jorian Ponomareff

http://www.youtube.com/watch?v=-zSgCKhV8cY&list=FLa0QWYtcwKdY8_Ee4wak8-g&index=20&feature=plpp_video

Tämän videon äärelle löysin viime kesänä ensin Facebookin ja sitten YouTuben kautta. Video päätyi oitis oman YouTube -tilini sisältöön. Valitsin tämän videon siksi, että tiesin sen herättelevän keskustelua sekä kolmekymmentävuotta moottoripyörällä ajaneen mieheni, että mopokorttia haaveilevien lasteni parissa. Valmistelin videoesitystä tyttäreni kanssa, joka teki meille jogurttimarjacocktailit. Itse asettelin läppärin siten, että koko perhe voisimme katsoa videon häiriöttä.

Reilun viiden minuutin videopätkä sai aikaan monenlaisia lausahduksia:

-hullu äijä, -eipä oo pitkäikäinen moottori -miten lie voitelee tuossa kulmassa, -huippulahjakas kaveri, -hyvät kuvakulmat, -lähikuvia enemmän, -ei saisi päästää oikean liikenteen sekaan, -kallis harrastus, -montako pyörää se on rikkonut?, -mahtava ammattilainen, -todella upea kohtaus lentokoneen kanssa, -Suomen Arto Nyqvist...

Näiden ajatusten kautta keskustelimme yleisestä liikenneturvallisuudesta ja moottoripyöräilystä yleensä ja siihen liittyvistä turvallisuusriskeistä. Itse olen ihaillut ja samalla ihmetellyt Jorian Ponomareffin tapaa käsitellä moottoripyörää -kuin taitoluistelua, kevyttä ja ilmavaa ja niin helppoa! Temppupyöräily sinänsä ei ole minun lajini, edes katsojana. On vain todettava, että nuori kaveri hallitsee jotakin sellasita, mitä itse en hallitse laisinkaan. Todella hienoa on myös se, että hän käyttää selkäpanssaria siten, että se on videon katselijan nähtävissä. Kaveri ajattelee turvallisuutta. Eikä hän myöskään ajele muun liikenteen seassa.

Video varmasti innoittaa katsojiaan myös kokeilemaan itse tuollaista temppupyöräilyä. Mitä siitä seuraa, voi vain arvailla. Tässä videossa pätee se, mikä niin monessa muussakin videossa pätee, että se innoittaa kokeilemaan ja lopputulos saattaa olla kaikkea muuta kuin itse videossa. Riskit ovat suuret. Tarvitaan järkeä ja omaa ajattelua. Jos kaveri osaa, se ei tarkoita sitä, että itse osaisin. Eikä tässä tarvitse ajatella myöskään suomalaisen uhon innoittamana: pistän paremmaksi kuin toinen.

Hurjaa on meno.

Lisää Jorianin ajoa voit katsoa osoitteesta:

http://www.youtube.com/watch?v=20XsaHpRQC8&list=FLa0QWYtcwKdY8_Ee4wak8-g&index=19&feature=plpp_video

Ja kuten arvattavissa, niin nurkan takana on aina uutta ja uutta. Tänään löysin myös toisen taitavan kaverin, jota voit käydä katsomassa YouTubesta hakusanalla Pastaga Riding!

Kurkataanpas laskuria:

ladattuja videoita 2166 tuntia

katsottuja videoita: huh huh yli sata miljoonaa!

Parasta laittaa nyt laskuri kiinni, ennenkuin se ylittää itse itsensä!

*******************************************************

Nuttujuttu ja taskutarina: olin tullut moottoripyörällä töihin. Kerholainen kysyi minulta: ootko sä sellanen moponainen? Vastasin, että olenhan minä, johon kerholainen totesi: vautsivau, mun iskäkin on!